Konformera eder

Jag blir irriterad när jag hör människor säga saker som att: "homosexuella ska inte klaga, de är ju allmänt accepterade nu och har inga problem" eller liknande om andra eller annat som är avvikande eller i minoritet i samhället. För samtidigt, i samma upplysta, öppna och tillåtande samhälle, kan debatt rasa över en hårig armhåla. Hatuttryck som liknar motstycke uttalas över denna orakade, kvinnliga armhåla.

Hur långt har vi kommit år 2012? Och hur kan människor fortfarande anse att vi lever i ett samhälle där "allt" är okej - hur vi vill vara eller hur vi väljer att se ut.

Vi är konformistiska varelser. Människor vill att andra människor ska rätta in sig i fållan. Det blir så mycket enklare att leva om alla liknar varandra och inte avviker allt för mycket. Sådana är vi människor. Hundratusentals år av evolution har inte ändrat på det.

Så kom inte och säg att allt är okej i den här världen. För vi vet att varje avvikelse är en kamp.

Kommentarer
Postat av: smultron

Yes!!!I somliga diskussioner kommer jag ofta till punkten då jag hävdar att vårt samhälle är inte så accepterande och tolerant som vi vill anta eller tro. Det finns ett enormt behov av kontroll, av att godkänna företeelser och människor innan vi accepterar dem. Man ska genom nålsögat, helst få en etikett. Varje avvikelse är en kamp. Du har så rätt!!

2012-03-16 @ 20:33:49
URL: http://mammamummel.blogspot.com
Postat av: Fia

Fast det allra värsta är väl ändå att en grupp människor anser sig stå som norm och tar sig rätten att "okeja" andra eller inte!

2012-03-17 @ 07:05:15
URL: http://neverkeso.blogg.se/
Postat av: Hanna

Smultron: Det verkar vara många som glömmer det nu för tiden.Fia: Men jag tror att alla tar den rollen lite till mans, i olika situationer. Även om man kanske inte gör det i en facebookgrupp eller så.

2012-03-18 @ 20:28:47
URL: http://hannasplats.blogg.se/

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0