Vargen kommer inte

Nu för tiden är det så viktigt att märka uttalat farliga produkter. Cigaretter, alkohol. Lekplatser måste godkännas för säkerheten. Golv i butiker som är blött ska markeras. Och så vidare.

Jag upplever att människor ofta därmed ganska oproblematiskt antar att saker är ofarligt så länge ingen markerat fara eller varnat för något. Ofta hör jag människor säga "om det är farligt skulle vi veta det vid det här laget", eller "de skulle inte tillåta att det användes om det var farligt". Det beteendet känns farligt. Både övertron på att "staten" ska veta allt och att de dessutom ska informera om allt de vet. Bevisligen finns det massor av farliga tillsatser både i saker och i mat som människor någonstans i kedjan vet är farliga, men som ändå inte märks ut med röd text.

Den här hysterin med att farlig-märka produkter, det känns som att den biter oss i rumpan. Övertron på att någon annan vet och håller koll på farligheterna, skrämmer mig ibland. Vart tog det sunda förnuftet vägen?

Kommentarer
Postat av: Kat

Hej HannaJag följde din blogg för några år sedan och jag vet att du var inne hos mig och läste också. Sedan tror jag att du lösenordsskyddade din blogg och du försvann ur min värld. Hittade dig bland mina gamla bokmärken vid en utrensning och det gjorde mig glad!

2012-04-21 @ 19:29:08
URL: http://knatzan.blogg.se/
Postat av: Hanna

Oj, det var länge sen! Kul att se dig här igen.

2012-04-21 @ 19:39:58
URL: http://hannasplats.blogg.se/
Postat av: Fia

Åh, vad jag håller med dig! Sunt förnuft är en bristvara, och många vill slippa tänka själva för att slippa ansvar.

2012-04-21 @ 20:11:06
URL: http://neverkeso.blogg.se/
Postat av: Kat

Såg att du redan hunnit in till min blogg :) Vi läses.

2012-04-21 @ 20:25:31
URL: http://knatzan.blogg.se/

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0