Kvicky

Jag läste en bok om snabbläsning idag. Måste rekommenderas. Jag har alltid velat läsa snabbt och mer effektivt, jag kan vara en riktig slöläsare. Istället för att läsa snabbt försöker jag utnyttja tid då jag ändå inte kan göra något annat till att läsa - typ på bussen till jobbet.

Efter att jag fått verktygen för snabbläsning läste jag en bok jag länge tänkt skumma igenom. Det tog mig en kvart (den är inte jättetjock) och jag känner att jag har fått helheten.

Nu ska jag snabbläsa resten av kvällen. Förstå hur mycket böcker jag ska hinna plöja när jag har verktygen. Måste öva lite mer först, sen jäklar.

Det var veckans boktips. Boken jag läste efteråt kan ni strunta i.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: Fia

Men varför så bråttom? Lite av tjusningen med läsning är ju att allt blir så soft och skönt.

2008-03-09 @ 11:55:55
URL: http://neverkeso.blogg.se
Postat av: liv

det är häftigt att kunna snabbläsa. min käre make säger att jag måste sakna behållning av böckerna jag läser, men så är det inte alls. läsa snabbt=innehållsluckor är inte sant. grattis till din nyvunna kunskap! =)
pst, jag tycker den där boken verkar bra?

2008-03-09 @ 12:34:00
URL: http://livsbetraktelser.webblogg.se
Postat av: Hanna

Fia: Men tänk så mycket mer man hinner läsa och så klok jag ska bli. Det finns så mycket som man VILL läsa men aldrig känner sig ha tid med. Nu kommer jag att få det...

Liv: Vist är det så. Tvärtom tror jag det är lättare att behålla fokus när alla ord får rusa igenom ens medvetande. Jag är såld!

2008-03-09 @ 18:21:35
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Cosmic Moose

Funkar det då?
Jag känner en tjej som läser en ny bok varje vecka. Det tar henne drygt 30 sekunder på en vanlig sida. Hon säger att hon börjar på mitten av sidan och liksom läser utåt. Har aldrig fattat hur riktigt, men snabbt går det.

Heja!

2008-03-10 @ 16:56:40
URL: http://rochester.blogg.se
Postat av: Hanna

Cosmic: ATT det funkar. Jag har tagit mig ur en massa gamla böcker som inte blivit färdiglästa för att de känts oändligt långa. Nu är de färdiga, snabbt avklarat.

Läs en bok om det, det är enkelt!

2008-03-10 @ 19:19:48
URL: http://hannasplats.blogg.se

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0