Ekologi

På landet växer våra zucchini som om det inte fanns någon morgondag. Varje gång man lyfter ett blad ligger ett nytt praktexemplar och vältrar sig i jorden. Helgen gick i zucchinins tecken. Jag fick även med mig två hem. Så igår blev det ekologisk middag. Niklas lasagne förstås.

Det känns lite roligare att laga mat när en del av råvarorna är hemmagjorda. Jag hoppas på att få med mig några hem även nästa vecka. Jag har planerat göra rattatouille och en väldigt god zucchinisoppa jag provat förut. För att ta hand om alla måste jag nog ägna mig åt att frysa in dem i olika former.

Och nu tänkte jag berätta att vegetarismen ter sig som ett ganska trevligt alternativ (eftersom ost är vegetariskt och det viktigaste i min diet - utom när den, som i morse, tittar upp på mig med sina lurviga ögon). Det enda jag egentligen skulle sakna i köttväg är allt i grillad form. Och bacon förstås. Men jag är nog en microvegetarian trots allt.




Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: Ellinor

Härligt att odla själv! Blir imponerad när jag läser om dina matkonster - jag lagar bara fil med flingor:/

2008-07-29 @ 12:24:43
URL: http://mariaellinor.blogg.se/
Postat av: Magnus

Denna grönsak blev kallad squsch hemma av mig och tjejerna. Exfrugan skulle prompt ha med squsch i allt...

2008-07-29 @ 18:03:22
URL: http://papamac.blogg.se/
Postat av: Hanna

Ellinor: Med lite inspiration och matsug kommer man långt :)

Magnus: Och jag förstår henne. Hade ni egen odling i kruka året om? ;)

2008-07-29 @ 18:18:15
URL: http://hannasplats.blogg.se/
Postat av: leopardia

jag har minsann för mig att jag hittade ett recept på zucchiniburgare i nån blogg från kairo. tack för påminnelsen, för nåt smarrigt med zucchini var det iallafall..

förresten, strimlar inte anna skipper zucchini och gör som pasta...?!

2008-08-19 @ 00:07:58
URL: http://leopardia.webblogg.se/

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0