På tå genom kaoset

Jag smög iväg och dansade idag på förmiddagen, eftersom jag ändå inte hade något för mig. Och som kompensation att jag antagligen inte kommer iväg imorgon.

Det innebar att jag var tvungen att ta mig igenom hjärtat av Söder mitt på dagen en lördag. Kaos. Barnvagnar, hundar i långa koppel, folk å folk, shoppingkassar stora som berg. Och mitt i alltihopa jag, jag svettig och jäktad.

Lördagar på stan har ingen charm. Bara kaos. Jag vill att mina lördagar ska vara bra dagar. Skippa handla, skippa allt som är trist. Dansa istället, och ät allt du förmår.

Kaffet jag dricker, jag ska minnas hur det smakar. Det smakar som det godaste kaffet jag har druckit på länge. Det ska finnas i mitt minne i dagar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: Fia

Södermalm kan verkligen ha skiftande karaktär. När det bara är fullt av jäktande människor med stora kassar är det inte kul alls.
Vad skönt att du unnar dig att dansa! Ny energi och nypåfylld lust att ta tag i nya projekt?

2008-02-10 @ 11:44:46
URL: http://neverkeso.blogg.se
Postat av: Ester

Jag minns att jag avskydde alla fyllisar som skrålade i arla morgonstund när jag bodde vid Svampen. Det var som att jag ville ha "min" stad ifred.

2008-02-10 @ 12:43:37
URL: http://missesters.blogg.se
Postat av: Hanna

Fia: Just så! Men dagen sprang iväg lite fortare än vanligt. Det var det värt.
Ester: Jag träffade på lite såna också och förundrade mig över att lördag är festdag även för dem.

2008-02-10 @ 13:01:55
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: garbo två

Jag har blivit lite av en anti-lördag-handlare. Det är så jobbigt för alla ska ut då. Går man på cafe så får man först kolla om det finns något bord ledigt överhuvudtaget. Söndagar har en helt annan stämning, då sover man istället och säger-: Å så är det måndag i morgon igen.

2008-02-10 @ 13:15:14

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0