Jag är glad att inte varje dag är jul

Jag tycker det känns tråkigt att julen främst handlar om shopping nu för tiden. Människor stressar och konsumerar så mycket att de antagligen är helt färdiga när julen till slut kommer. Det gör mig illamående och lite ledsen.

Själv glömmer jag hela tiden bort att det snart är jul. Jag har till och md glömt tända tredje ljuset i advent. Insåg jag idag. Så jag tänder det nu. Annars ser jag fram emot ledighet, umgås med min familj och busa med barn. Det är det jag tycker julen ska handla om. Och sangria förstås.

Det andra förstår jag inte. Kommer antagligen aldrig att förstå heller. Det här med julklappar har för länge sen förlorat sin charm. Konsumtion är jag allt för bra på ändå, tycker inte man behöver överkonsumera sig igenom julen. Julen är död som jul betraktat. Ju mer vi konsumerar desto gråare blir jularna framöver.

Jag önskar mig en vit och lycklig jul, varje jul. Det är få förunnat att ens få det ena. Jag tycker det är vad julen ska handla om.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer
Postat av: Magnus

Men...vad har hänt? Glömt att tända ljus and shit? Du som har varit min ledstjärna i julstämning. Jag känner mig vilsen...;)

2008-12-17 @ 14:52:43
URL: http://papamac.blogg.se/
Postat av: Hanna

Magnus: Vänta nu, är jag förvirrad, eller var det inte förra året jag fck leda dig in i julens förtecken...?

2008-12-17 @ 15:00:02
URL: http://hannasplats.blogg.se/

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0