Betydelsebärare

Ofta framstår så mycket i livet som att det inte är av någon betydelse. Saker kan delas upp i syftesspecifik aktivitet och tidsfördriv. Så mycket i mitt liv är tidsfördriv. Fördriv till vad undrar jag? Det är knappast första gången jag ställer den frågan, ens på den här bloggen. Men varför finns det så mycket som är helt meningslöst?

Om jag var en ordklass skulle jag vara en preposition. Prepositioner är formord och inte betydelsebärande, till skillnad från innehållsord som exempelvis substantiv och adjektiv som står för saker i världen. Jag står mer för någon slags logisk princip som en preposition. På, av, i, under, över. Jag känner mig nog mest under.

Om jag skulle dela upp min tillvaro i syftesspecifika aktiviteter och tidsfördriv skulle nog tyvärr tidsfördriven äta upp mycket.

Skriva uppsats - syftesspecifikt. Fredagsöl - tidsfördriv. Läsa skönlitteratur - tidsfördriv. Läsa om sociosemiotik - syftesspecifikt. Dricka kaffe - tidsfördriv. Blogga - syftesspecifikt. Julfirande - tidsfördriv. Långresa - tidsfördriv.

Frågor att ställa sig:

Hur ofta är möten i livet tidsfördiv snarare än syftesspecifika och av betydelse?

Hur mycket mer skulle jag hinna uträtta av vikt om jag strök allt tidsfördriv jag sysselsätter mig med?

Hur kan tidsfördriv vara socialt acceptabelt som sysselsättning, och premieras i så många sammanhang?

Julafton är ett typiskt långt tidsfördriv. Det är inte ofta jag kan vakna vid 10 och tycka att det är helt ok att ligga kvar i sängen. Idag gick det hur bra som helst.

Här ska fördrivas tid. Och det är acceptabelt. Dessutom är jag sjukt bra på det.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer
Postat av: LillaNisse

Önskar dig en god jul Hanna och många julkramar

2008-12-24 @ 12:38:11
URL: http://lillanisse.blogg.se/
Postat av: Magnus

Det är det där med tid som spökar. Vi har ett slags tvångsneurotisk hållning till tiden. Ungefär som om vi faktiskt tror att vi kan påverka den. Vi är så medvetna om att timglaset rinner ner, och jag tror det skapar en stress som inte är bra. Det hade varit skönare att vara omedveten om tiden. Då skulle man inte ens reflektera över om man fördrev tiden eller inte. Då skulle man bara vara.

2008-12-24 @ 17:34:24
URL: http://papamac.blogg.se/
Postat av: Magnus

Just ja: God Jul!

2008-12-24 @ 17:34:58
URL: http://papamac.blogg.se/
Postat av: Lina

jag tycker långresa är syftesspecifikt jag;) God Jul på dig Hanna!

2008-12-25 @ 11:33:31
URL: http:// litenfro.blogg.se/
Postat av: Ester

Här om dagen pratade jag och Hjärtat om att tiden går så mycket fortare ju äldre man blir. Kanske blir jag bättre på att utnyttja tiden sen, då jag ser hur fort den rinner ur mina händer. För jag är också sjukt bra på att fördriva tiden. Fast man måste ju ha båda bitarna för att orka också.

God fortsättning Hanna!

2008-12-25 @ 15:53:09
URL: http://missesters.blogg.se/

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0