Badvatten på flaska

Jag tittar på mina badkläder som ännu inte har torkat. Bomull är nog inte ultimat som badmaterial ändå.

Det kändes nytt och annorlunda att bada i Mälaren. Smaken var annorlunda. Det smakar inte som mitt barndoms badvatten. Barndomsvattnet smakar lite salt och som tång och solhud. Östersjövatten. Mälarens vatten smakar egentligen inget. Mitt barndomsvatten framkallar många minnen av somrarna och långbad i trettongradigt vatten, simmärken i simskolan, skakande tänder, varm choklad med skinn på och en hemresa i överhettad bil för att få upp värmen igen. Allt det smakar mitt Östersjövatten.

Medelhavsvattnet är något helt annat. Så salt att en kallsup kan få mig att kräkas. Men det smakar också lov från skolan, och att ha föräldrarna för sig själv. Vita, vita, oändliga vidder av sand och turkost vatten. Det smakar restaurangbesök varje kväll och chips och cola. Långa promenader hem i för små skor på för varma fötter.

Det är kanske dags att börja sälja minnen på flaska. Mälarvatten, Östersjövatten och Medelhavsvatten. Till bra priser.

Det är en tanke.



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer
Postat av: tess

jag skulle köpa direkt!! ;-P

2008-08-10 @ 00:37:15
Postat av: karin i London

var det inte i "Trogen tjur sökes" som hon ville operera bort luktsinnet för att olika lukter påminde henne så mycket om dåliga saker?



det kan vara en affärside!

2008-08-10 @ 11:45:03
URL: http://beetlebum.blogg.se/
Postat av: Hanna

Tess: Bra, jag skriver upp dig som potentiell kund :)

Karin: Ja, luktminnet är väldigt starkt.

2008-08-10 @ 14:12:43
URL: http://hannasplats.blogg.se/
Postat av: Lennart

Tror du kan tjäna dig en hacka där. I Alicante såg jag att de sålde burkar med medelhavsluft i. Såg också några personer som köpte såna burkar.

2008-08-10 @ 15:20:46
URL: http://trannel.blogg.se/
Postat av: Hanna

Lennart: Då så!

2008-08-10 @ 21:20:52
URL: http://hannasplats.blogg.se/

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0