Teaterskeppet

Varje dag när jag åker till och från jobbet, ser jag Teaterskeppet vid Skeppsbron. Det ligger där, vitt och vackert, precis lagom stort.

Jag minns så väl när Teaterskeppet var en flytande teaterscen. Ibland hälsade den på i Norrtälje hamn, och då brukade mamma ta med mig dit. Det var en av de saker vi gjorde som mor-dottertillställningar. När jag fick ha min mamma helt ifred utan två äldre bröder som kivades om hennes uppmärksamhet.

Det var alltid väldigt spännande att gå på Teaterskeppet. Förutom att jag hade min mamma ifred så var det båtliv och teater samlat i ett enda koncept. Det var så mysigt med de där tillställningarna. Efteråt brukade vi gå ut och äta.

Jag minns att jag gång frågade mamma när vi skulle gå på Teaterskeppet nästa gång och hon svarade att det lagt ner. Den besvikelsen jag kände visste inga gränser. Våra mysiga lördagar ifred på båten var borta. Även om de inte var jättemånga.

Nu har Teaterskeppet blivit konferens. Det är kanske dit vi ska styra kosan vid nästa konferens. Av rent sentimentala skäl.

Andra bloggar om: , ,

Kommentarer

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0