Halvkvinnan

Jag hade en genusupplevelse idag igen.

Eftersom jag bakade i helgen blev jag tvungen att ta med mig lite till jobbet för att bli av med det. Det kändes inte bra ur ren könsordning att jag tog med hembakt till jobbet, men jag hade inget val. De hånade mig lite för det också. Den image jag har försökt bygga upp i en månads tid, raserades.

Hur som helst så använde Paragrafryttaren kakburken till att dumpa av lite skräp och tepåsar i när den blivit tom. När jag gick pekade jag på den och sa: "Skölj ur den och ta med dig sen när du går." Rakt på sak bara. Runt bordet utbrast ett gapskratt. Alla verkade tycka att det var kul att jag pekade med hela handen åt Paragrafryttaren. Tydligen verkade han ha trott (och hopppats) att den nyanställde var någon han skulle kunna köra lite extra med och utnyttja i sina egna syften. Nu när det verkat bli tvärtom tyckte alla att det var kul att jag körde med honom istället (han är rätt bra på att provocera folk och köra med sin omgivning i största allmänhet).

Enligt mig handlade det endast om att jag inte tänkte städa efter honom och burken var min. Jag såg det som det normala att han tog hand om skräpet och tesörjan själv, jag ville bara se till att han också förstod det.

På väg tillbaka till rummen berättade den andra anställda tjejen att både Vimsen och Paragrafryttaren blivit helt ställda och motsatt sig helt när det var på tapeten att det skulle kunna bli en kille som anställdes för min tjänst. De tyckte helt enkelt inte att det var ok. Av någon outgrundlig anledning. De ville väl ha någon de kunde köra med, någon ung som de kunde spana lite på (brrr..), någon som inte sa ifrån helt enkelt.

Nu verkar de ha fått någon slags halvkvinna istället. Kanske är de inte helt nöjda med det.

På min arbetsplats är det dags att rucka rejält på könsordningen. Allt som oftast nu för tiden brukar jag försöka få killarna att städa upp efter gemensamt fika. Eller snarare bara säga att de ska det, när jag går ifrån tidigare. Paragrafryttaren har aldrig sagt emot. Men andra runt omkring tycker det är ganska underhållande att jag "kör" med honom.

Jag har fått något att fundera på. Måste se ut nästa steg på deras väg mot män som inte har problem med sin manlighet.

Andra bloggar om: , ,

Kommentarer
Postat av: Beyonce

Du har så rätt Hanna!

2007-05-29 @ 22:41:46
URL: http://bday.blogg.se
Postat av: Blingbling

Ja herregud. Varför är det så här??? Och en annan sak. Varför är alla assistenter till de manliga cheerna på mitt jobb små läckra blonda tjejer i 18 års åldern? Mansgrisar till kollegor är vad jag har.

2007-05-29 @ 23:10:35
URL: http://blingbling.webblogg.se/
Postat av: Iah

Usch, jag gillar inte riktigt det där med att de vill ha någon att spana in... Tur att det var du som fick platsen, för du verkar iaf kunna säga ifrån!!!

2007-05-29 @ 23:44:45
URL: http://frokent.blogg.se
Postat av: Fröet

gud så skönt att du säger åt den där paragrafryttaren. Sådana som han kan verkligen behöva någon som sätter honom på plats. Fortsätt med din stil. Den behövs. Kanske det i förlängningen leder till att fler vågar säga ifrån.

2007-05-30 @ 07:24:07
URL: http://litenfro.blogg.se
Postat av: evans

Bra sagt och tänkt! Även här inom skolan finns det en hel del paragrafryttartyper och man stör sig oerhört på dem! Ge dem pärlplattor!

2007-05-30 @ 08:44:13
URL: http://evans.blogg.se
Postat av: Hanna

Beyonce: :)
Bling: Det ver nog en sån de VILLE ha till min tjänst också. Det är trist med gubbsjuka!
Iah: Du har rätt. Tänk om det var en osäker tjej som bara skulle varit obekväm! Fy!
Fröet: Jag undrar vad alla väntar på? Det ska böjas i tid... Bara att köra i gång motmedlen!
Evans: Haha... bra idé. Själv tänkte jag försöka ge dem kopoeringsjobb :)

2007-05-30 @ 09:00:31
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: grannen

Ja, skitbra att du säger ifrån! Fantastiskt med nån som inte faller in i ledet utan går sin egen väg. Heja Hanna!

2007-05-30 @ 10:28:28
URL: http://proud2b.blogg.se
Postat av: Staffan

Jag faller in i hyllningskören (dock utan någon tonart). Men alltså, att inte ha problem med sin manlighet, vad betyder det?

2007-05-30 @ 13:19:59
Postat av: Fia

Det är bra att du säger ifrån!Han måste ha blivit snopen, hehe. Tror väl att tjejer inte vågar det.

2007-05-30 @ 13:58:28
URL: http://fiasdiary.blogg.se
Postat av: Hanna

Grannen: Hehe, tack! Jag gillar det. Men jag tror att jag själv får lida för det en del, utan att jag inser det just nu :-/
Staffan: Män som har problem med sin manlighet kan inte tänka sig att diska, de måste köra mc, de kan inte prata känslor eller ens erkänna att de har några, de dricker öl i stora mängder. Kort och gott, de tror att om de bejakar "kvinnliga" egenskaper så är de inte längre män.
Fia: Egenligen blir han nog mest snopen över att ingen annan provat förut. Han är ju en provokatör som allt för sällan förväntas göra typiskt kvinnliga uppgifter.

2007-05-30 @ 18:49:04
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Staffan

Det var vad jag trodde att du menade. Mina problem med manlighet är att man förväntas vara just sådan, när man i sjäkva verket hamnar ganska långt utanför ramen för "manlighet". På gott och ont.

2007-05-30 @ 19:25:29
URL: http://sporre.blogg.se
Postat av: Hanna

Staffan: Stå på dig. Du är framtidens man. De andra kommer evolutionen ta hand om ;)

2007-05-30 @ 20:45:12
URL: http://hannasplats.blogg.se

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0