Polis och man, eller?

Jag försökte undvika det, men nu kan jag inte hålla mig längre. Den figurerar på bloggen idag så jag måste ändå slå ett slag för jämställdheten idag.

Polisen undrar om du vill bli polis och på bilden finns en man som tittar på sitt hjärta. Det är en man på bilden av oidentifierbar etnisk tillhörighet. Men det är en man.

Följande står att läsa om man klickar på länken:
"Sverige är idag ett land med många kulturer. Vi välkomnar därför fler sökande med invandrarbakgrund. Vår önskan är också att fler kvinnor söker till Polisyrket."

Jag råkar veta lite mer om kampanjen än just detta. Det finns nämligen även en bild av en kvinna som tittar på sitt hjärta. Men dessa annonser figurerar endast i tidningar som främst vänder sig till kvinnor. Är det ett jämställdhetstänk om man nu vill att även kvinnor ska söka sig till polisen? Borde man inte ha lika många kvinnor i annonserna som män i så fall. Eller är det så att kvinnor inte alls läser annat än "kvinnotidningar".

Jag tycker att den här mentaliteten speglar samhället allt för ofta. Mannen är trots allt norm. Klart att vi vill se en man på bilden då. Eller?

Kommentarer
Postat av: Björn

Du har så rätt! & nej, det vill vi inte...

2007-03-08 @ 21:59:36
URL: http://bjornmarcelrene.blogspot.com/
Postat av: Blingbling

Mäkligt. Jag tänkte skriva; Du har så rätt. Och så hade Björn ovan skrivit precis det =) Heja Hanna och heja Björn.

2007-03-08 @ 22:12:36
URL: http://blingbling.webblogg.se/
Postat av: Hanna

Björn och Bling (låter nästan som namnet på ett barnprogram eller nåt... eeeh.. sorry): Vad härligt att höra att jag har rätt.

2007-03-08 @ 22:17:16
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Blingbling

Och polisens hemsida är den fulaste jag sett. Snacka om 90-tal. Nästan 80-tal faktiskt. Usch vad ful den är.

2007-03-09 @ 11:10:06
URL: http://blingbling.webblogg.se/
Postat av: Karin i London

hmm, jag vet inte vad jag tycker. Jag tycker att jamstalldhet ar lite svart for ju hardare man jobbar for den desto langre bort ar den pa nagot satt. det varsta som finns ar kvotering. kvotering betyder att alla ar olika och sa ska vi behandlas, typ.

men jag vet vad du menar, kan halla med om att det ar frustrerande. kram

2007-03-09 @ 12:28:55
URL: http://beetlebum.blogg.se
Postat av: Hanna

Bling: Ingen skönhet precis, det kan jag hålla med om

Karin: Jag håller med om att jämställdhet är svårt och ganska känsligt. I det här fallet handlade det inte om kvotering utan att de själva ville se kvinnliga sökanden. Det blir bara svårt att identifiera sig som kvinna när alla bilder (utom i kvinnotidningarna) visar en bild av en man - enligt mig.

2007-03-09 @ 12:59:15
URL: http://hannasplats.blogg.se

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0