Lättsnackad språknörd

Hemkommen från en tur på stan. Jag insåg att om jag bara får handla i en butik så skulle det bli Åhlle. Ett hus - tusen möjligheter är inte bara en klyschig slogan, utan faktiskt också ganska nära sanningen. För några år sen gick jag in där en kväll innan jul och shoppade alla mina julklappar - under ett och samma tak. Det var så otroligt skönt. Jag kan spendera ganska långa stunder där, gillar att gå och botanisera. Dessutom är det inte lika rörigt som exempelvis H&M.

Däremot måste jag säga att Carlings har väldigt trevlig personal. Blir alltid väl bemött där. Idag lyckades jag ha ett ganska långt okrystat samtal med en försäljare, helt provocerat så att säga, utan att jag gick iväg till provhytten med tusen plagg i näven. Han stod och berättade förutsättningslöst om vad som var på gång i vår. Det tyckte jag var trevligt, dessutom var det ganska skönt att stå och snacka lite bara.

Så kommer jag hem och hittar Språkvård på hallmattan. Det värmer gott i ett galet språknördshjärta. Kanske delvis för att jag inte alls betalat för prenumerationen i år. Var det här bara en extra liten bonus, eller kommer det snart en räkning i efterskott. Idag spelar det ingen roll, jag gav mig på den med stor glädje.

Ett urval nya ord som infördes 2006:
genuspedagog - pedagog med inriktning på jämställdhetsfrågor
latteliberal - oäkta, ljummen liberal
legga - be att få se någons legitimation
rondellhund - hundskulptur som tillverkats av okända och placerats i rondell (såg en själv i Hedemora om jag inte missminner mig)
sverka - klaga på inköpt vara som man är missnöjd med
timellare - hemmafixare

Kommentarer
Postat av: C.

Det låter som ditt hemmafruliv flyter på ganska bra. En tur på stan och en ny tidning att läsa.. ibland är det det lilla som gör det! Hur gick jobbintervjun förresten?

2007-03-22 @ 16:20:20
URL: http://arligheter.blogg.se
Postat av: Fröet

kul med ord. Jag blir arg när jag inser vilken dålig svenskundervisning jag har haft i skolan. På högstadiet fick vi byta lärare femtioelva gånger, eftersom ingen klarade av vår bråkiga klass. Och på gymnasiet hade vi en suput som inte lärde oss ett skvatt. Jag har knapt haft någon grammtikundervisning alls. Det är fan ett under att jag ens kan skriva den här kommentaren läslig.

2007-03-22 @ 17:13:38
URL: http://litenfro.blogg.se
Postat av: Hanna

C: Mitt hemmafruliv är fantastiskt. Det enda jag är rädd för är att jag trivs lite för bra. Intervjun har inte varit ännu. Lååång framförhållning där. Men jag längtar.

Fröet: Hahaha, du verkar göra bra ifrån dig ändå tycker jag. Om du känner att du behöver lite extra undervisning så är jag grammatikexpert OCH konsult. Det går så bra att anlita mig :)

2007-03-22 @ 17:21:37
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Fröet

Så jäkla bra;) ska jag komma ihåg. Kan man träna bort svärord hos dig också?

2007-03-22 @ 17:30:31
URL: http://litenfro.blogg.se
Postat av: Hanna

Fröet, jag kan lägga upp en särskild plan just för dig. Vi kan träna bort och träna upp precis vad du känner att du behöver.

2007-03-22 @ 17:50:46
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Fidolin

Intressant med nya ord:)

2007-03-22 @ 18:15:37
URL: http://fidolin.blogg.se
Postat av: Hanna

Fidolin: Jaa, jag gillar sånt..

2007-03-22 @ 19:34:25
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Jeppebettina

Uno straise Qatro single sais, thanx

2009-03-18 @ 08:46:59
URL: http://jeppebettina.3steps.com

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0