Förlorad magi

När jag var liten tyckte jag det var otroligt gott med godis. Vi fick bara godis på lördagar i min familj och chips var otroligt sällsynt. I och med att jag fick egna pengar i tonåren var det lättare att själv välja när jag skulle köpa godis och då var lösgodis en stor favorit. Chips var jag också rätt duktig på att klämma i mig.

Nu är jag vuxen och kan bestämma helt själv. På något vis lockar det inte alls på samma sätt nu. Jag känner väldigt sällan ens sug efter godis. Ibland när jag ska unna mig något och köper lösgodis så slutar det med att jag bara känner mig tjock i magen och helt otäck i munnen. Det har liksom förlorat all sin charm. Jag minns inte att jag någonsin led av det när jag var liten.

Är det inte lite tråkigt att bli vuxen och inse att magin är försvunnen. Även om det ibland kan vara lite gott med en chokladbit så är det ändå inte samma spännig i att hitta en ny godis och se vad den smakar. Förmodligen något jag känner igen sedan tidigare och som är väldigt sött. Jag antar att erfarenhet av olika smaker också väger in. Det finns smaker som är mer spännande att utforska än just i godislandet.

Kommentarer
Postat av: Fidolin

Håller med dig!Jag äter knappt godis längre, har inte ofta sug efter de ens!Var mer spännande som liten när man fick sitt godis varje lördag:)Det är samma med födesedagar, vilken stor grej de var när man var liten ! Idag bryr man sig knappt, inte på samma sätt iallafall. Men trots detta trivs jag ändå med att vara vuxen:)

2007-03-15 @ 13:29:45
URL: http://fidolin.blogg.se
Postat av: Hanna

Fidolin: Jag gillar också att vara vuxen, men man måste hitta nya små glädjeämnen tror jag. Det funkar inte med samma som när man var liten...

2007-03-15 @ 16:10:54
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Fidolin

det är så sant:)

2007-03-15 @ 16:23:18
Postat av: Honkenponken

Åhh, jag är värsta godisråttan!

2007-03-15 @ 17:33:16
URL: http://honkenponken.blogg.se/
Postat av: Fröet

jag är världens godisgris, så på mig stämmer det inte. Tror det blev tvärtom för mig, eftersom jag inte heller fick så mycket godis när jag var liten är det lite för bra att kunna köpa det när jag vill nu. Fortfarande...

2007-03-15 @ 18:02:53
URL: http://litenfro.blogg.se
Postat av: Henrik

I min familj så åt vi aldrig godis. På fredagar var det choklad och jordnötter som var den stora grejen. Ibland även salami o pepperonikorvar som jag tyckte var sjukt gott! =) Chips åts det också, men faktiskt aldrig adlrig godis. Och jag känner inte nu och har nog aldrig riktigt kännt något särskilt sug efter det heller. Men popcorn kan jag känna sug efter, idag tex. satte jag i mig en stor skål popcorn! Mm, så gott, o så äre ju nyttigt också! =)

2007-03-15 @ 19:37:04
URL: http://wreten.blogg.se/
Postat av: Henrik

Haha, glömde svara på en fråga, vad jag gjorde i Nice. Jo jag var där på språkresa i åtta veckor sommaren 2005! =) Det var riktigt skojigt! Kunde ingen franska när jag kom... kommer ihåg att jag slutade skolan (tvåan på gymnasiet) på en fredag, packade på lördagen och åkte ner på söndagen, började sen skolan på måndagen! =) Lyssna på Beautiful Day med U2 den låten förknippar jag förevigt med Nice! =)

2007-03-15 @ 20:23:14
URL: http://wreten.blogg.se/
Postat av: Hanna

Honken: Kanske bara är jag som är mogen att prata pension.

Fröet: Det kan slå åt andra hållet också... förstås...

Henrik: Popcorn är löjligt gott, men det känns liksom lättare också. Både att äta och inte så tungt i magen.

Schysst att åka på språkresa till Nice.

2007-03-15 @ 20:33:00
URL: http://hannasplats.blogg.se

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0