En dag i den här kvinnans liv

Något som i och för sig inte gått mig förbi, men som ändå inte fallit mig in att skriva om, är att det är internationella kvinnodagen idag. En mäktig dag. Det var först när jag läste ett inlägg hos Blingbling som jag kom på tanken att man kan göra ett inlägg om denna viktiga dag.

En dag för mig och alla andra kvinnor att vara starka, svaga, kvinnliga, okvinnliga och kraftfulla på. Mäktiga också, hur svårt det än ter sig i en mansvärld.

Jag hade en tanke om att jag dagen till ära skulle ta tag i att byta lampan i min ugn. Den har varit trasig i två år. Som den mäktiga och handfasta kvinna jag är kikade jag in ugnen och började försöka vrida på lampan. Inget hände. Jag tog farm bruksanvisningen (jajomän) och läste hur man skulle gå till väga. Vrid moturs var det handfast tips den gav. Jaha, men den går inte att rucka på, har den bara fastnat eller måste man ha något litet extra knep. Efter en stunds pulande kom jag fram till följande: jag har klarat mig utan den i två år, jag klarar mig utan i två till. Det handlar inte om att jag är ohändig eller att det inte finns en man i mitt hushåll, utan helt enkelt om att jag insett att jag klarar mig utan. Det är inte hela världen. Så kan man göra om man är en handfast kvinna. Man kan göra ett val. Jag gjorde mitt idag.

Lite märkligt kanske att ha ett sånt inlägg på temat internationella kvinnodagen, för det är väl inte det den här dagen ska handla om. Men samtidigt är det väldigt svårt att definiera vad den ska handla om. Att vara kvinna innebär en massa olika saker. Idag innebar den att jag struntade i att byta lampa i ugnen för att jag inte riktigt lyckades få ut den gamla. Imorgon kanske jag ringer till fastighetsskötaren och ber henne hjälpa mig :-)

Kommentarer
Postat av: Honkenponken

Åhh, jag hatar de där lamporna! Helt omöjliga!

2007-03-08 @ 18:24:28
URL: http://honkenponken.blogg.se/
Postat av: Hanna

Tack för ditt stöd Honken, visste väl att jag inte var den enda som tycker det.

2007-03-08 @ 18:39:39
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Anna

Jag byter aldrig glödlampor här hemma, jag orkar liksom inte, det är en av mannens uppgifter, skulle jag inte ha honom skulle jag förmodligen gå runt och famla i mörkret.
Det finns ju roligare saker än att byta just i ugnen också, maten ser du ju tids nog hur den ser ut endå om nöden kräver är det ju bara att öppna luckan.

2007-03-08 @ 19:03:02
URL: http://annakristina1.webblogg.se/
Postat av: annelie

ajaj. jag har inte försökt mig på det än, har liksom inte haft någon anledning. och du. jag tyckte att det var ett skitbra inlägg. man kan vara bäst på mycket, men inte riktigt allt.

2007-03-08 @ 19:16:47
URL: http://annelufs.blogg.se
Postat av: Hanna

Anna: Haha, tur att du har honom...

Annelie: Nej, jag menar det. Det måste finnas brister även hos den som klarar det mesta :-)

2007-03-08 @ 19:28:15
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Björn

Bra inlägg! & jag e faktiskt likadan vad gäller lampor...inte riktigt intresserad, liksom :)

Ha det så jättebra & grattis!

(kom hit via Fröet, förresten)

2007-03-08 @ 21:57:44
URL: http://bjornmarcelrene.blogspot.com/
Postat av: Hanna

Björn: Tack, mitt första grattis idag...

2007-03-08 @ 22:19:45
URL: http://hannasplats.blogg.se

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0