På konferens i jeans

Eftermiddagen har spenderats på Grand hotel och en jobbkonferens. Mer spännande än så kan det knappast bli. Den handlade om klimatförändrignar så jag kände att jag ändå satt på rätt ställe. 

Sen kan man ju konstatera att även finlandsfärjor kan vara poppis bara de har rätt rykte. Grand är precis som en finlandsfärja, det luktar till och med som på färjorna när man stiger in i lobbyn. Heltäckningsmatta, lite rök, sprit och framför allt toalettrengöringsmedel - eller kanske avsaknaden av den. Jag skulle inte kunna betala dyra pengar för att bo där en natt, när man kan få en tur till Åland med B-hytt så gott som gratis. Känslan är liksom densamma.

Det visade sig att vi fick en del dötid innan konferensdelen drog igång. Plötsligt lämnar kollegan mig för att jobba (!!) och jag blir kvar med fotografen. Han känner väl sitt ansvar för henne i jeans. Hur ska hon klara sig bland idel kostymer?

Ja, jag var ensam om att bära jenas och converse. Lyckades låna till mig en arbetströja innan jag åkte. Även jag inser att en uttvättad svart t-shirt med bisarra budskap kanske inte går hem. Tänk att jag alltid är en katt bland hermelinerna, eller hur det nu var.

En av talarna under konferensen hade varit i Thailand under tsunamin. Under samma år hade han på sina resor även lyckats med konststycket att möta både en tyfon och vara med om en jordbävning. Det intressantaste de presenterade enligt mig var i alla fall att de enskilda 10 varmaste åren alla inträffat under 90- och 2000-talen sedan mätningarna började 1956. Det säger väl något.

På vägen hem lyckades jag slutligen hitta ett par strumpbyxor till kvällen. Jag engagerade en expedit i mitt sökande. Köpa stumpbyxor är inte min grej (heller).

Andra bloggar om: , , ,

Kommentarer
Postat av: Ellinor

Strumpbyxor är helt enkelt inte naturligt...jag vägrar. Prova! Det är befriande:) Jag är övertygad om att dina converse var en frisk fläkt bland alla trista kontorskläder... Ha en härlig helg!

2007-06-15 @ 21:36:32
URL: http://mariaellinor.blogg.se
Postat av: Hanna

Ellinor: Jag tror också jag var en friskt fläkt, alla suktade nog efter sköna skor när de såg mina Converse...

2007-06-16 @ 01:01:29
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Beyonce

Jag önskar att jag fick jobba i jeans ibland, har alltid strumpbyxor och pumps på mitt jobb.

2007-06-16 @ 12:27:34
URL: http://bday.blogg.se
Postat av: Karin

Man ska alltid engagera en expedit om man behöver när man shoppar. Det är det de är till för. Får man ingen hjälp ska man handla nån annanstans.

2007-06-17 @ 12:30:41
URL: http://karinsaventyr.blogspot.com/
Postat av: Hanna

Beyonce: Det låter inge vidare :-/
Karin: Det är min erfarenhet också. Det är därför jag gillar att gå till minder butiker som är villiga att ge service.

2007-06-17 @ 12:53:22
URL: http://hannasplats.blogg.se

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0