Vad heter det kvinnliga könsorganet?

Appropå vad jag skrev min c-uppsats i svenska om hittade jag nyligen den här sidan. Jag var tvungen att kopiera in hela listan i Word och den blev 63 sidor lång. Vad är problemet? Ska det vara så svårt att namnge det kvinnliga könsorganet?

Jag skrev alltså en uppsats på det här temat och var väldigt inne i dessa tankar en längre tid (börjar återgå till normaltillståndet så sakteligen). Ändå kan jag inte påstå att jag själv har ett ord för det. Jag tycker att kvinnligt könsorgan fungerar om man pratar om det i allmänna ordalag, men om jag skulle prata om mitt eget!? Jag tror att problemet är att vi så sällan pratar om det och att det är därför vi inte heller har ett ord för det. Hur svårt är det att säga snopp egentligen? Inte särskilt. Varför är det kvinnliga könsorganet så tabu? Ett av de mest långsökta orden på listan på sidan ovan är okuken. Kan vi få slippa den typen av översättningar?
 
Det handlar inte så mycket om att hitta ett bra ord som att ordet är tabu. Om själva företeelsen i sig inte var så tabu skulle inte heller orden bli det. Jag tycker att vi ska reclejma ordet fitta. Vi får helt enkelt börja använda det frenetiskt så att det blir avdramatiserat. Prata om det hela tiden!

Jag är glad att jag inte bloggade på tiden då jag skrev uppsatsen för då skulle mina inlägg ha handlat om det här hela, hela tiden. Eller kanske skulle det ha varit jättebra att få sprida min mission via bloggen. Det är aldrig för sent att börja - så värja er.

Kommentarer
Postat av: Petra

haha.. vilken sjuk sida! att man ens kommer på tanken.. haha

2007-01-04 @ 11:46:07
URL: http://sotnosen.blogg.se
Postat av: milla

snippa kom väl in som namn på kvinnans kön i svenska akademiens ordlista nu nyligen? eller?

2007-01-04 @ 18:17:28
URL: http://camillanilsson.blogspot.com
Postat av: Hanna

Petra, sjuk vet jag inte - det känns som att det är för en bra sak :-)

Milla, visst är det så. Frågan är hur länge det får vara ett positivt ord så länge det benämner något som är tabubelagt. Dessutom tycker jag att ordet lämpar sig bäst för barn och inte för vuxna. Men det är väl en smaksak.

2007-01-04 @ 18:38:10
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Paulina

Sidan finns inte längre! Blev den avstängd?

2007-01-07 @ 20:35:11
URL: http://rainfor.blogg.se
Postat av: Hanna

Ja, det verkar inte bättre. Vad trist! Det var en helt underbar lista att läsa...

2007-01-07 @ 21:07:30
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: ööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööerbh

ghtrgg

2007-01-29 @ 18:51:03
URL: http://tgggtghh

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0