Receptplock

I somras fick jag en liten studentkokobok. En budgetvariant med budgetrecept av den enkla sorten. Har aldrig kommit på att använda mig av den. Tills nu. Föra veckan gjorde jag ett limelaxrecept från den, igår blev det falukorv i ugn (som jag aldrig gjort förut, men som ju faktiskt är riktigt gott) och idag blir det en kycklinggryta därifrån. Jag vet inte om jag har lite för mycket tid och att det är därför jag hinner läsa igenom gamla receptböcker för att hitta godbitarna. Men jag känner mig lite inspirerad att göra sånt som jag inte har gjort, och ja, jag har ju tid också. Har till och med gjort ett menyförslag för veckan. Det är riktigt bra för mig. Jag har en tendens att få återfall i köttfärssåsträsket om jag går till affären utan att ha en plan för vad jag ska äta. Och jag har liksom tröttnat lite på köttfärssås, även om det är en fin gammal klassiker.

Jag lagar mat varje dag och köper väldigt sällan halvfabrikat. Men jag kan nog inte klassas som en hängiven eller duktig matperson ändå. Jag är nog lite mer av husmorstypen. En som gör det och gör det helt ok, men som inte direkt tar ut svängarna bland sparrisar och oxfiléer eller smörslungade kantareller. Det är mer husmorsmat på mina menyer, även om det förvisso kan innebära Quesadillas eller falaffel. Men mer avancerat än så är det sällan.

Fick för övrigt en köttermomerer i julklapp som jag inte har hunnit använda men som jag väldigt mycket ser fram emot att få använda. Kanske blir någon liten kyckligfilé i ugn snart. Det är ju förhållandevis enkelt, särskilt med köttermometer. Hur har jag någonsin klarat mig utan den...?

Kommentarer
Postat av: Fröken Nilsson

Den kokboken skulle jag behöva nu i mitt nya sparsamma liv!

2007-01-31 @ 09:41:10
URL: http://www.sarahnilsson.blogg.se
Postat av: Hanna

Det är en kvalitetssamling vill jag lova.

Härligt att du hittat din hjärtelägenhet förresten. Sofo är bra!

2007-01-31 @ 12:41:39
URL: http://hannasplats.blogg.se

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0