Konsumtionssamhället

Det verkar florera ett shopstop på flera bloggar. Ingen shopping under februari månad. Jag vet inte riktigt vad det grundar sig i men det är något helt i min smak. Inte just under februari, utan kanske något som man bör ha i åtanke jämt. Oftast är det lätt att gå och köpa sig något nytt och känna sig lite glad i fem minuter. Sen känns produkten gammal igen och lyckan är kortvarig.

Jag gick igår igenom mitt t-shirtförråd, som jag brukar göra med jämna mellanrum. Den lådan är alltid så svår att stänga. Inser att när man rotar lite längre ner (dit man aldrig orkar på morgonen) så finns schyssta grejer som nästan känns som nya för att jag inte haft dem på ett antal månader. Detsamma gäller när jag går igenom mina åtskilliga par jeans. Alltid finns det några som känns lite roligare än de jag haft varje dag i flera veckor.

Jag har oftast några favoritplagg som jag mest har på mig. De ligger också överst i högarna. Längre ner kan man ibland hitta guldkorn som blir nya favoritplagg för en stund. 

Jag har tänkt länge att konsumtionen ska dras ner, jag har också dragit ner den avservärt. I alla fall tänker jag mig för en extra gång om jag verkligen behöver en sak innan jag köper den. Kan vara något att tänka på. Shopping gör oss inte lyckligare, inte miljön heller.

Kommentarer
Postat av: Henrik

Du borde se "Surplus: terrorized into being consumers"

Jag är imponerad över att du är så engagerad, samtidigt blir jag arg på mig själv för att jag inte är det. Jag antar att vi människor är (eller ha blivit) alldeles för lata och är för bekväma med vårt levnadssätt för att orka ändra på det för mycket. Men jag tycker ändå att miljömedvetenheten är otroligt mycket större nufötiden än för bara några eller något år sedan. Dels förs det ju en offetnlig debatt som uppmärksammas av de flesta tidningarna och dels så har väl mr gore gjort sitt, men jag har itne sett filmen än... =) får göra det.. kanske kan bli mer engagerad då..

2007-02-06 @ 12:50:59
URL: http://wreten.blogg.se/
Postat av: Hanna

Jo, det har nog börjat uppmärksammas mer de senaste åren. Men forfarande tycker folk att de inte kan/orkar göra något. Allmänhetens uppfattning känns fortfarande slapp, särskilt med mentaliteten att de ändå bara ska leva 50 år till, sen struntar de i vad som händer. Men dessutom vill många tro på det fåtal forskare som inte anser att det inte är människans påverkan som skapar miljöutvecklingen. Även det en ganska bekväm inställning till miljöns förtret...

2007-02-06 @ 13:24:08
URL: http://hannasplats.blogg.se

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0