Kodakmoment

Det finns en nackdel med digitalkamera. Man får sä jäkla mycket bilder. Jag har sån beslutsångest också när det gäller vilka bilder jag vill ha i fotoalbumet. Särskilt när det finns två roliga men ganska olika på precis samma företeelse. Och så är det mest hela tiden... Att sätta in bilderna i album är ett mycket mindre bekymmer än att välja ut vilka som ska få äran.

Jag har en kamera som är lite seg i själva fototillfället så oftast har kodakögonblicket försvinnet när jag väl lyckas knäppa bilden. Det gör att jag ofta har många bilder på samma sak i ett tröstlöst försök att få åtminstone en bra bild. Resultatet är mest att jag har väldigt knasiga bilder där folket på dem redan tröttnat på att vara med.

Sitter och administrerar mina bilder just nu. För några veckor tog jag tag i att framkalla bilder för hela 2005. Nu är det dags för 2006. Men det är sjukt mycket bilder att välja mellan. Dessutom har jag världens långsammaste bredband så det tar mycket tid att ladda upp dem. Men jag gillar att slippa springa iväg till någon affär. Det spelar inte så stor roll att själva uppladdningen tar tid, det är ju något jag har. Bara jag kan göra det hemifrån.

Kommentarer
Postat av: Anna

En sak med dessa digatala kameror är ju också att man tar flera bilder i rad, precis som du skrev hinner personerna på bilden tröttna.
Men en sak jag är lite orolig för är att fota sönder barnen så att dom kommer bli stela och irriterade så fort en kamera kommer fram, jag vill ju ha dom här spontana kodakögonblicks bilderna jag med.
Försöker tänka mig för när jag fotar nu.

2007-02-25 @ 14:08:29
URL: http://annakristina1.webblogg.se/
Postat av: Hanna

Anna: Ja, det har jag inte ens tänkt på.

2007-02-25 @ 19:23:19
URL: http://hannasplats.blogg.se

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0