Hysteriskt?

Jag har lite svårt att förstå den här typen av köttfärspandemier som vi genomlever just nu. Ok, hanteringen av köttfärs verkar svikta på sina håll, och man kan ju gissa att det är fler butiker än bara Ica som sviktar i sin moral.

Så folk slutar köpa köttfärs, försäljningen har rasat med 50 procent.

Vad får folk att tro att alla andra matvaror är undantagna från ommärkningen? Om nu köttfärsen märks om, varför skulle inte kyckling, kött och andra charketurier kunna göra det. Och framför allt så handlar det väl om all hantering av mat. Frukt och grönt som hamnar på golvet och plockas upp, frysvaror som råkar tina när de ligger på fel ställe och sedan fryses ner igen, andra kylvaror som står för varmt. Liknande saker kan hända med vilken produkt som helst som säljs i butiker där du inte själv kan kontrollera varje steg.

Ändå handlar vi mat. Varje dag. Och äter den.

Oftast har vi huvudet i sanden i vår ovetskap. Jag tycker vi ska behålla det där så länge vi inte är beredda att själva starta upp en butik där vi kan övervaka hanteringen. Eller börja odla och göda själva förstås.

Det är klart att det är bra att sånt här tas upp och synas, så att det kommer fram. Men jag tror inte vi undviker problemet genom att utesluta köttfärs ur kosten.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: Lina

exakt. Vi är så otroligt måna om att skydda oss själva mot allt vi tror kan vara farligt. Tror det slår tillbaka i slutänden. Hysteri är vad det är.

Lite skit rensar magen. Dessutom så skulle en stor del av jordens befolkning skulle vara glad åt köttfärs överhuvudtaget.

2007-12-12 @ 21:25:52
URL: http://litenfro.blogg.se
Postat av: Marina

Vad är det man säger? Det man inte vet har man inte ont av...

2007-12-12 @ 21:40:24
URL: http://wondrous.blogg.se
Postat av: Therrorese

Amen to that!! Jag har precis tryckt i mig hemlagad thaiköttfärssås. Köttfärs. Smakade finfint!

2007-12-12 @ 21:47:15
URL: http://therrorese.blogg.se
Postat av: Hanna

Lina: Exakt, det känns otroligt hånfullt om vi skulle börja kasta flera ton köttfärs om dagen också. Medan folk svälter...
Marina: Precis...
Therror: Själv åt jag köttfärs med panangkrydda idag =) Mumma!

2007-12-12 @ 22:00:30
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Malin S

Ibland är jag nere med huvudet i sanden vilket jag varit vad gäller denna nyhet. Jag köper köttfärs lika ofta som vanligt och älskar ICA.

2007-12-12 @ 23:14:26
URL: http://malinsmacblogg.blogg.se
Postat av: leopardia

jag känner att jag inte förstår hetsen öht. problemet är ju enkelt löst med att laga iordning färsen samma dag man köpt den, så spelar det ju ingen roll om den råkar vara en dag gammal... men å andra sidan sparar man ju lika mycket vatten som man duschar för på ett år, om man låter bli att köpa ett kilo köttfärs, så det kanske vore en bra utveckling om folk drog ner lite på det... vad vet jag..

2007-12-13 @ 02:23:57
URL: http://leopardia.webblogg.se/
Postat av: Petra

Såg programmet om köttfärshanteringen, vilket såklart får en att tänka till i alla fall. Men å andra sidan finns det människor som svälter... Är det förresten sant att försäljningen gått ner med 50%? Stackars köttbönder!

2007-12-13 @ 09:04:22
URL: http://petra.papper.fi
Postat av: Hanna

Malin: Det låter bra!
Leopardia: Det är en annan bra synpunkt...
Petra: Det verkar så ja.

2007-12-13 @ 10:36:25
URL: http://hannasplats.blogg.se

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0