Studievecka

Jag sov som en sten inatt, genom sms, gatustrider och grannbråk. Jag hörde verkligen ingenting. Såå härligt att vakna upp och känna mig utsövd.

Åkte till skolan imorse för att få handledning i vårt studieprojekt. Vår danske lärare är så underbar och stöttande, så det gick jättebra. Sen kände jag mig liksom klar för dagen. Så jag kunde i godan ro åka hem och laga lunch. Jag var inte vrålhungrig ännu så det kändes ovanligt sansat. Det blev i alla fall kyckling i en så sås med grädde, fransk senap och vitlök som jag strör knaperstekt bacon och gurkskivor över. Aaaah, vad gott det var. Till det ris och lite sallad med min favoritvinegrette förstås. Måste fortsätta på ättemat efter helgen :-)

Nu har jag i alla fall läst igenom vår lärare, danskens, avhandling. Nej, förlåt, jag har förstås skummat en liten sammanfattning. Jag kommer tyvärr aldrig att orka läsa denna 250-sidors avhandling. Men jag har redan så stort förtroende för honom att jag inte känner att hans ethos behöver förstärkas. Han är nog den mest kompetente lärare jag haft under min studietid. Jag hade två handledare under mina svenska uppsatser som var i samma kategori, kompetensmässigt, men de var aldrig mina lärare, så dansken vinner den kategorin. Han är med andra ord den förste manlige läraren jag får så stort förtreonde för. Mina två handledare under svenskauppsatserna var kvinnor. Båda professorer. Jag tror att sådant imponerar oerhört mycket på mig, att verkligen ha skrivit en avhandling. Jag blir mer och mer motiverad till att göra det själv. Men skulle lilla jag klara av det? Förmodligen. Men det får nog bli senare, sen någon gång. Hrmm...

Jag satt och försökte planera resten av veckan och det gick ovanligt lätt. Ska inte till skolan något mer exempelvis. Så jag planerar att jobba imorgon. Då har jag ändå gott om tid för diskursanalysen. Sen ska vi ses med projektgruppen på torsdageftermiddag. Det innebär att fredagen är helt öppen fortfarande. Jag älskar mitt studieliv!! Om jag inte har sagt det. J ville förresten gå och shoppa på onsdag en sväng. Tyvärr har jag inga pengar själv, men det är ju en annan sak. Hon hade för övrigt varit hemma i Norrbotten med E och E:s familj för att stötta dem. Det hade varit skönt att få vara där sa hon.

Jaha, jag ser fram emot en underbar vecka då. Jag vet, man ska inte ta ut såna saker i förväg för då skiter sig bara allt. Jag lär mig aldrig riktigt det där med lagen om allts jävlighet.

Kommentarer

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0