Spelning!?

Som jag har väntat på den här dagen. Dagen då jag fick veta att det är dags för en ny spelning. Vi har fått möjlighet att spela på en privat dartklubb som har haft sporadisk verksamhet i en lokal i många år. Nu är det slut på denna fina tradition, och på grande finale-dagen ska vi eventuellt få spela. Jag är helt till mig och bara helt överlycklig. Vår basist skickade just ett e-brev med en förfrågan och jag undrade bara: "Finns det några alternativ?" Jag har lite panik över att det är någon i bandet som ska vara uppbokad denna fantastiska kväll 25 november. Det vore en mardröm och ett nederlag jag skulle ha svårt att komma över. Jag vill det här så mycket, det var två år sen sist! Nu har vi ett fulltaligt band och jag är säker på att vi kan repa ihop oss på en och en halv månad. Vi får helt enkelt satsa på några låtar och sätta dem helt.

På förra spelningen hade vi en trummis som var väldigt hemlig, så till den milda grad att man aldrig kunde veta om han skulle dyka upp eller inte. Jag var tvungen att pressa honom hårt för att få en bekräftelse på att han skulle dyka upp på spelningsdagen. Faktum var att han dök upp sent till roddningen och då utan trumstockar. Så har var tvungen att försvinna iväg för att köpa det och skulle på vägen passa på att lämna bilen och annat. Det gjorde mig väldigt nervös att inte ha koll på honom. Med rätta, för det visade sig att han inte skulle dyka förrän betydligt senare. Vi fick nästan vänta in honom. Det vill jag helst inte uppleva igen.

Jag har passat på att börjar fundera på såna där viktiga saker som låtordning och klädsel. Kanske rent av måste införskaffa mig något nytt plagg. Vilka måste jag e-posta redan nu så att de inte bokar upp sig? Vilken är den ultimata spelordningen för min röst? Den får ju inte paja efter halva spelningen. Det är rätt svårt att få till ett en bra balans mellan instrumenten i den där lokalen, ett problem vi tampades med sist (förutom att jag tampades med att jag höll på att tappa rösten redan dagen innan - något jag alltid kommer att behöva oroa mig för eftersom jag "lätt" gör det). Jag var ibland tvungen att ta i from the top of my lungs. Mycket att fundera över, men tid finns det ju. Nu ska jag spåna fram den perfekta låtordningen.

Kommentarer
Postat av: Paulina

Vad roligt med en spelning! Jag skulle ALDRIG våga göra något som att gå upp på en scen och prata, och ABSOLUT inte sjunga!
Hoppas att det går bra med förberedelserna och att ni har en trummis att räkna med... ;D

2006-10-12 @ 22:07:26
URL: http://rainfor.blogg.se

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0