Självkänsla nu

Jag lånade Självkänsla nu! av Mia Törnblom på biblioteket för ett tag sen och har försökt läsa den samtidigt som jag läst en massa annan roligare skönlitteratur. Jag satt igår och plöjde den sista dagen innan den skulle tillbaka. Jag skulle verkligen behöva sätta mig och fundera på vad jag vill med mitt liv och hur jag ska ta mig dit. Jag känner att mitt liv passerar mig förbi utan något riktigt mål. För när min utbildning är klar har jag inte ett enda mål i livet längre. Helst vill jag slippa bestämma mig för det är så himla jobbigt, men då kommer jag heller ingen vart. Det finns så mycket saker jag skulle behöva ta itu med och bli bättre på.

Jag skulle behöva arbeta på min självkänsla. Det märks så tydligt när jag är på exempelvis en ny arbetsplats hur det är ställt med den egentligen. Den är ganska så låg. Det är konstigt för samtidigt vet jag att jag är duktig på en massa saker. Men det har mer med självförtroendet att göra har jag förstått. Självkänslan bygger på den inre tryggheten. Den verkar jag sakna totalt. Jag tycker att det är kul att stoja runt en del med människor på jobbet trots att jag inte känner dem. Men det tar lång tid innan jag skulle sitta och ha ett seriöst samtal om något som inte har med jobbet att göra. Jag känner helt enkelt att jag inte har något att tillföra av mig själv (bara av mitt kunnande).

Det är en märklig insikt som jag har kommit till de senaste åren. Det är den som har gjort mig antisocial. Jag tror att jag måste börja ta mig ur den. Boken kanske har givit mig lite tips på vägen. Jag ska göra som hon säger. Startade faktiskt redan igår med min Bra-, Hjälp- och Tacklista. Men idag har jag glömt mina affirmationer. De ska ske flera gånger om dagen så det kanske är läge att sätta mobilen på påminnelse.


Kommentarer
Postat av: Debbie

Den där har hela min familj läst! Och det har hjälpt mycket också :) Precis som du funderar jag lite på mina mål. Just nu går jag utbildningen.. men när den är slut om 3 år, och när jag fått mitt jobb. Vad blir det då? Kan ju inte ha som mål att hitta en kille, haha. Blir alldeles för desperat.. och jagar man så finner man sällan :P Hoppas boken hjälper dig att inse att du har något att tillföra :)

2006-11-16 @ 19:06:45
URL: http://dendardebbie.blogg.se
Postat av: Honken

Åhh, kan vi inte sätta oss ihop och fundera vad vi ska göra med våra liv? ;-)

2006-11-17 @ 08:15:43
URL: http://honkenponken.blogg.se/
Postat av: Karin i London

ett bra tips är Erlen Loes "expedition L", den hjälper itne att reda ut nåt direkt, men man känenr sig mycket lugnare.
fick vindens skugga av mamma, sag att du hade den listad. ska bli intressant lasning.

kraaaaam

2006-11-17 @ 13:56:55
URL: http://beetlebum.blogg.se
Postat av: Hanna

Debbie: Det kommer att lösa sig, men jag måste nog lägga ner en del tid på det har jag insett.

Honken: Kreativiteten blir oftast större när man är två, så det låter som en bra idé :-)

Karin: Vindens skugga är alldeles uuunderbar. En av mina topp 10, lätt!

Kram

2006-11-17 @ 14:12:05
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: Mattiasklara

Great website with loads of information, love the bit about What is Love. Keep it up please!!! My best wishes to you!

2009-03-18 @ 08:37:33
URL: http://mattiasklara.myblog.de

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0