Bör kvinnor inte ha T-shirts

Jag har stött på lite för mycket fördomar mot kvinnor idag. I en "stilskola" på webben såg jag vad man skulle tänka på i sin klädstil beroende på vilken kroppsfom man hade. Bland de allmänna råden stod att läsa att vanliga, klassiska T-shirts "inte är något för kvinnor" (hur kan detta vara ett generellt råd, skulle alla kvinnor vara likadana). De bör hellre satsa blusar eller tröjor med form. Blus är ett skällsord i min värld. Och varför skulle tjejer inte kunna ha T-shirts? Bör kvinnor alltid visa sina former? Kvinnan är kropp, mannen hjärna - något som sitter i sedan Platons tid tyvärr. Jag känner för att stämma personen som skrivit detta helt urlöjliga för konstituerande av kön.

Nyss råkade jag ut för en telefonerande marknadsundersökning. Kvinnan pratade på lite väl mycket mellan frågorna och plötsligt lyste hon upp. "Ja, men nu känner jag på mig att jag kommit till rätt person." Jag var ytterligt nyfiken på vad det skulle handla om och hur hon gjort sin bedömning. Det visade sig handla om smycken. Skulle jag vara rätt person att veta något om smycken. I så fall är hon helt ute och harvar i saker hon inte förstår. Hon måste ha gjort sin bedömning endast utefter mitt kön. Vad annars?

Kommentarer
Postat av: Karin i London

tja, hela grejen med att vara politiskt korrekt har ju gått käpprätt.är man feminist rakar man inte benen - eller? eller vad farao?
man får väl vara den man vill och kalla sig humanist? vet inte.

kram på dej

2006-11-29 @ 13:15:29
URL: http://beetlebum.blogg.s
Postat av: Hanna

Ja, jag har länge haft svårt att kalla mig feminist just därför att jag tycker att det klingar så negativt. Folk väljer att fokusera på fel saker om man säger att man är feminist. Samtidigt tänker jag att det är dags att ta tillbaka det ordet och göra det till vad det är. För det handlar inte om att vara luden eller att hata män... Alla borde sträva efter att kunna få vara vem dom vill utan att hållas tillbaka av könsroller. Alla borde vara feminister...

2006-11-29 @ 14:30:35
URL: http://hannasplats.blogg.se
Postat av: leopardia

så då får jag slänga alla mina nya t-shirtar?! det finns ett galet forum på nätet för män och hur de ska ragga på kvinnor, som har ungefär samma stenålderssyn, fast de hävdade förvisso att jag inte läst tillräckligt... nåja...
tror inte att jag lyckas slå det där rekordet, det finns ju så mycket att läsa hela tiden...

2008-04-12 @ 16:24:37
URL: http://leopardia.webblogg.se

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0