Kvinnan ovanpå

Det är något på gång, jag vet bara inte vad. Men det stampas och släpas en hel del däruppe. Min granne verkar ha blivit helt galen det sista halvåret. Jag vet inte om hon är halvdöv, men när hon pratar i telefon så hör hela trappen det eftersom hennes gälla röst ekar mellan väggarna. Det kan också ha att göra med vem det är hon pratar med för det verkar förekomma en del hot från personen i andra sidan luren. Någon gång hörde jag henne skrika och gråta och fråga om personen tänkte slå henne om denne kom dit. Skriken kom och gick med ungefär halvtimmesintervaller. Det måste bero på att hon pratar med någon i telefonen. Det är bara så märkligt varför man fortsätter att svara i telefonen när man vet vad det kommer att leda till.

Jag jobbar en del hemma eftersom jag skriver uppsats just nu. I två veckor uthärdade jag att hon gick runt med klackar på sitt trägolv däruppe. Sen fick jag nog och var tvungen att vänligt men bestämt påpeka att det låter otroligt mycket när hon har på sig skorna inomhus. Det verkade inte komma som någon chock men hon trodde inte jag var hemma - en enda dag i två veckor, gärna vid 5-tiden på morgonen. Såna människor borde egentligen bo i ett hus i skogen. Där kan ingen höra dem skrika eller stampa.

Skrikandet har i det närmaste försvunnit sen polisen kom och hämtade henne en gång. Men slängandet och slämpandet av saker består. Ibland om jag råkar tappa något i golvet tycker jag att det låter obehaglig mycket och ber i det tysta om ursäkt för det till mina grannar. Men hon ovanpå tappar saker hela tiden. Jag undrar om hon förutom att hon är halvdöv också har problem med gripmusklerna i händerna eller om hon bara är ovanligt klumpig. För så ofta som hon tappar saker så borde hon inte få ha lösa föremål i sin lägenhet. Det borde finnas lagar om sånt.


Kommentarer
Postat av: Kollegan

Oj, vad långa inlägg du skrev förr! Var är E-Type?

2007-11-28 @ 20:32:24
URL: http://www.holmstrands.se

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0