Sommaren i halvtid

Nu får man väl säga att halva sommaren har gått. Det känns bra med tanke på att jag även har jobbat halva tiden på sommarjobbet. Det innebär att det bara är lika mycket kvar tills jag får lite ledigt. Men det känns också lite trist eftersom jag knappt har hunnit rasta halva min sommargarderob ännu. På jobbet sunkar jag mest runt i några kjolar eller jeans (eftersom vi numer har luftkonditionering). Men jag har inte haft så många tillfällen på mig att få "klä upp mig" lite. Jag känner mig fånig att komma allt för piffig till jobbet där tanterna sitter och harvar i inte så piffiga kläder. På helgerna har jag definitivt ingen anledning att klä upp mig eftersom jag mest är på landet. Där glider jag runt i mina fantastiska rosa adidasshorts och bikini. Ja, men sommaren är alltså i halvlek nu, imorgon typ. Det börjar väl bli dags att dra ut de kläder som inte har fått vara med att leka ännu. Men när? När jag går till ICA eller? Jag får helt enkelt börja fingå på kvällarna innan jag lägger mig. Klä på mig söndagskjolen och dra på mig några slampskor och trippa runt här på trottoarerna i det sista sommarkvällsljuset som den här sommaren kommer att ge. För snart börjar det bli lite mörkt på kvällarna också. Mörkt och fuktigt med en stor augustimåne. Det är också mysigt, men de här torra, varma, ljusa sommarkvällarna är något alldeles speciellt.

Idag på jobbet blev de förvånade när jag sa att jag skulle sluta redan 11 augusti. Jag anser själv att det är på tiden vid det laget. Men de vill nog att jag ska vara kvar och harva runt med de där avstämningarna nu. Det som känns trist är att min roomie drar på semester nästa fredag och inte kommer tillbaka innan jag slutar. Jag gillar henne skarpt. Hon är som jag, fast en si så där dubbelt så gammal. Hon kan vara mycket spydig och brukar ibland säga "nä, nu var jag elak" när hon lägger på telefonluren. Hon hånskrattade åt mig när jag skulle få vara med och stämma av de konton som hon suttit och svurit åt den senaste veckan. Men jag är ganska bra åp att ge igen och oftast skrattar vi tillsammans. Hon är också vädligt rakt på sak. Det uppskattar jag. Det kommer att bli mycket mer långtråkigt när hon drar. Men å andra sidan gäller det bara tre veckor så jag ska väl uthärda.  

Jaha, och imorgon ska jag till hemstaden och gå på teater med mamma (utomhus visserligen). Det borde ju vara ett ypperligt tillfälle för mig att dra på mig något lite vårdat. Men det är ju det där med mina extrema skador på fötterna. Jag vill ju helst slippa jumpisarna om jag nu anstränger mig upptill. Hmmm, kanske blir ett beslut att överlämna till morgondagen då jag vet vilket väder den har i sitt sköte.

Kommentarer

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0