Julklappshysteri i onödan?

Jag mår riktigt dåligt när jag hör om hur dyra julklappar folk köper till varandra. En platt-tv? Vem köper en platt-tv i julklapp till någon? Och har man då inte helt missat innebörden med julklappar? Jag hörde igår om hur folk våndades över handväskor för två tusen kronor men att de till slut sedan hittat en för bara tolvhundra kronor. Jag kan faktiskt inte riktigt förstå det. Nu köper jag bara en julklapp per år men tycker ändå att några hundralappar är ett rimligt belopp att lägga på den. Det har inte att göra med att jag inte har mer pengar, utan att jag tycker att det bara är helt galet att köpa något dyrt bara för att göra det.

Det här är min ståndpunkt och det tycks svårt att göra mig förstådd i denna materialistiska värld. Jag tycker bara att lite kärlek och omsorg räcker för att visa någon att jag uppskattar julen med dem.

Dessutom förstår jag varför människor måste stressa häcken av sig hela året och lyckas försumma alla som är viktiga i deras liv. Det är för att kunna leva upp till världens religion - shopping. Och för att ha råd att köpa julklappar till sina nära.

Kommentarer
Postat av: Honken

Allt som har med julklappar är pest tycker jag! Bara ångest och elände!

2006-12-17 @ 20:01:00
URL: http://honkenponken.blogg.se/

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0