Julen på planeten

Jag hörde på nyheterna häromdagen att rika amerikaner som inte vet vad de ska köpa i julklapp har möjlighet att köpa en mjukismammut i naturlig storlek för ett antal tusenlappar eller också en rymdfärd för några miljoner. Tänk vad människor gör när de har för mycket pengar. De passar på att förstöra miljön lite extra, som att de har råd även med det. De kan ju gå i syrgasmasker sen när den rena luften är slut eller för den delen byta planet när det blir dags.

Jag har överlag svårt för julklappshysterin som råder. Jag tycker att människor kunde sluta köpa ihjäl sig på julklappar. Av flera anledningar:
 - De slipper stressa ihjäl sig
 - De slipper bli ruinerade
 - Vi måste minska konsumtionen för att jordens resurser tar slut
 - De skulle kunna göra något för miljön för pengara istället - vore inte det en bra julklapp så säg

Jag mår lite illa när jag hör att julhandeln slår nya rekord varje år. Vart är vi på väg? Förra året fick jag igenom mitt förslag om att endast köpa en julklapp inom familjen. Vi drar helt enkelt lott om vem vi ska köpa julklappen till. Jag är supernöjd. Så kul är det inte, vare sig att stressa ihjäl sig eller att öppna en massa paket som man ändå vet vad de innehåller. Vi får en mycket skönare julmånad i och med denna nya rutin. Jag älskar den! Men det gör mig desto mer illamående när jag hör alla andras julbestyr eller önskelistor. Jag tycker att vi måste försöka ändra våra värderingar vad gäller konsumtion. Om inte annat, så för vår planets skull.

Kommentarer
Postat av: Paulina

Det är katastrofalt! Giriga människor, dem borde utrotas.

2006-12-02 @ 22:07:46
URL: http://rainfor.blogg.se
Postat av: Mickan

Jag hoppas också tentan gick bra. Det känns som det gjorde det. Men, man kan väl aldrig vara riktigt säker. Vem vet hur lärarna rättar.

Den verkar riktigt bra, julkalendern. Jag ser den på kvällen, 18.30. Orkar inte gå upp vid 7. :P

2006-12-02 @ 22:43:42
URL: http://angel-like.com
Postat av: Jakubsophie

I love this site! great site and great webmaster . Thank you bye

2009-09-15 @ 12:27:27
URL: http://jakubsophie.blogspot.com

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0