Begäret

Konsumtion - det handlar hela tiden om att skapa sig ett behov. Så länge man sitter på sin kammare utan större kontakt med omvärlden så skapas inget behov, inte hos mig i alla fall. Nu för tiden är suget efter konsumtion minimalt även om jag läser tidningar och diverse annat. Jag har insett att jag faktiskt kan gå i bräschen för något genom att våga vägra konsumera.

Men det är klart jag faller. Jag faller dit. Jag hade tänkt ta en promenad eftersom vädret var så skönt (det regnade inte). Vart promenerar jag om inte rakt i famnen på konsumtionen. Jag trodde jag hade tyglat mitt behov av att skapa ett behov. Jag gick stolt förbi den ena affären efter den andra och till och med igenom dem.

Sen insåg jag det. Jag behöver något grönt. Så jag letade igenom hela affären efter det där gröna. Och hittade det. Jag är tillbaka igen. 

Jag vet att jag har goda förutsättningar för att minimera min konsumtion. Så tänker jag att "vad mycket pengar jag ska få över". Men vad ska jag med dem till om jag inte ska konsumera? Kanske köpa regnskog eller varför inte en egen måne. Ska jag bli rabiat ickekonsument?

Kommentarer

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0