Bokmal

Det finns inget att se på TV ikväll. Skulle möjligen vara Ace Ventura vid 22, men det legitimerar att lägga sig så himla sent. Känns onödigt eftersom jag ska upp tidigt imorgon. Tur att jag har en bra bok. Har blivit helt förälskad i Åsa Larssons böcker. Läser just nu Det blod som spillts. Jag gillar den och kan gott läsa den hela kvällen. Imorgon lär det ju inte bli så mycket med det. Bussen till jobbet (om jag inte cyklar) tar ju bara fem minuter så det är ju ingen idé att ens försöka då.

Jag har en tendens att bli förälskad i böcker. Så är det kanske för alla. Jag vill läsa och läsa, men inte att den ska ta slut. Vill alltid ha en fortsättning, kanske till och med en TV-serie om inget, bara huvudpersonernas liv i största allmänhet. Men alla kan ju inte få en Seinfeld antar jag.

Jag har alltid varit en deckar/kriminalromansslukare. Började med Kitty, Fem-böckerna och Tre Deckare när jag var liten :-) Ibland hittar jag andra godbitar och låter deckarna vila ett tag. Men jag återkommer alltid. Det fungerar liksom alltid med spänningsromaner. Ibland undrar jag vad man skriver en bok om, om man inte skriver en deckare. Sen har jag läst i alla fall två böcker som liskom haft allt, men som egentligen inte haft tonvikt på deckarbiten. Det är Fågelvägen av Ann-Marie MacDonald och Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón. De har båda haft allt från ett gediget persongalleri och kärlek till spänning och vemod. Båda böckerna faller inom ramen för mina topp, vad ska jag säga, fem-tio kanske. Kan för stunden inte komma på en bok som var bättre, men jag minns tyvärr bara de senaste bokåret :-)

Kommentarer
Postat av: Weekmotel

The information found by me on this site appeared very useful! Thanks to the owner!

2008-01-03 @ 17:22:39
URL: http://weekmotel.blogspot.com
Postat av: leopardia

du kanske skulle prova skriva en egen deckare... själv har jag en deckarhylla i bokhyllan, men de är alltid mitt sistahandsval, om det inte är maria lang..

2008-04-12 @ 16:02:56
URL: http://leopardia.webblogg.se

Skicka flaskpost

Namn:
Kom ihåg mig till nästa flaskpost

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0